Autorahoitus uusiin ja käytettyihin autoihin edullisesti!

Kilpailuta autorahoitus helposti ja nopeasti yhdellä hakemuksella. Saat luottopäätöksen heti ja rahat tilille samana päivänä! Hae edullinen autorahoitus nyt!

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Autolaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Autolaina.com palvelun yhteistyökumppani.

autorahoitus

Autorahoitus helposti

Auton hankinta tulee lähes jokaiselle suomalaiselle ajankohtaiseksi aiheeksi, ainakin jossain vaiheessa elämää. Esimerkiksi pitkät työmatkat, uuden lapsen syntyminen, tai uusi työpaikka toisella paikkakunnalla ovat varsin yleisiä syitä auton hankinnalle. Tänä päivänä autojen ostaminen käteismaksuilla ei ole harvinaista muiden rahoitusmuotojen yleistyttyä, mutta samalla myös autokauppiaiden tarjoamien osamaksujen ja autorahoituksien suosio on kasvanut.

Yhteiskunta kuluttaa yhä enemmän, ja kilpailu on heijastunut myös automarkkinoille. Tämä näkyy esimerkiksi erilaisten autolainojen ja muiden rahoitusvaihtoehtojen yleistymisessä. Siksipä lukuisten eri vaihtoehtojen joukosta voi itselleen parhaimman rahoituksen löytää vertailemalla lainoja.

Autorahoitus vai autolaina?

Autolainaa voidaan hakea joko pankista tai muilta luotonmyöntäjiltä. Pankista haettaessa autolainalle vaaditaan yleensä vakuus, eli toisin sanoen lainanhakijan tulee asettaa lainalle pantiksi esimerkiksi muuta omaisuuttaan. Tällä tavoin pankki pystyy varmistamaan, että laina tullaan maksamaan takaisin tavalla tai toisella. Vakuudellisen lainan etuna on se, että lainalle saadaan neuvoteltua normaalia alhaisempi korko. Vakuudellisuus laskee luottotappioriskiä, jolloin myös pankki on halukkaampi tarjoamaan edullisempaa lainaa.

Jos vakuuksia ei ole antaa, voi lainaa toki hakea myös vakuudettomana. Vakuudetonta lainaa voi hakea myös omasta pankista, mutta korot saattavat olla tällöin vakuudellista lainaa huomattavasti korkeammat. Vakuudettoman lainan hakeminen muilta luotonmyöntäjiltä saattaakin tulla huomattavasti edullisemmaksi. Tärkeintä onkin aina, että lainatarjoukset kilpailutetaan keskenään.

Autolaina - oli se sitten vakuudeton tai vakuudellinen - eroaa yksityisen rahoitusyhtiön myöntämästä autorahoituksesta siten, että auton omistajuus siirtyy lainanhakijalle heti auton ostamisen jälkeen, vaikka auto olisikin ostettu kokonaan tai osittain lainarahoilla. Autorahoituksen kohdalla taas auton omistajuus siirtyy myyjältä ostajalle vasta silloin, kun rahoituksen viimeinenkin maksuerä on maksettu.

Sekä autolaina että autorahoitus ovat varsin samankaltaisia osamaksujärjestelyjä. Siinä missä autolainaa haetaan joko pankista tai muulta luotonmyöntäjältä, autorahoitusta tarjoavat pääasiallisesti autoja myyvät liikkeet ja yksityiset rahoitusyhtiöt. Lisäksi monella autoja myyvällä liikkeellä on yhteistyösopimuksia toisten rahoitusyhtiöiden kanssa.

Halvin autorahoitus löytyy kilpailuttamalla

Monet suomalaiset hakevat lainaa pankista, jossa he ovat jo asioineet useamman vuoden ajan. Vaikka pankkien vakuudelliset lainat ovatkin yleensä koroiltaan varsin edullisia vaihtoehtoja, voi taas vakuudettoman lainan saada huomattavasti edullisemmin toiselta luotonmyöntäjältä. Tänä päivänä erilaisia luotonmyöntäjiä on tarjolla runsaasti, ja niiden vertaaminen yksi kerrallaan vie aikaa ja turhauttaa. Siksi tässä vaiheessa kuvaan astuu kilpailuttaminen.

Halvimman autorahoituksen löytää aina kilpailuttamalla. Itse asiassa kilpailuttamisen avulla voidaan säästää vuodessa hurjasti, sillä edullisimpien ja kalliimpien lainojen välillä voi olla huomattavia eroja. Kilpailuttaminen onnistuu vaivattomasti palvelumme kautta. Vaadimme hakijalta yli 18 vuoden ikää ja puhdasta maksuhistoriaa. Palvelussamme on mukana useita luotettavia pankkeja kuten Nordea ja Pop Pankki.

Edullinen autolaina & autorahoitus voi olla luultua kalliimpi

Pankkien suhteellisen vakaa markkina-asema ei ole yksityisten rahoitusyhtiöiden tavoin riippuvainen esimerkiksi lainojen korkomarginaaleista ja käsittelymaksuista. Tämän vuoksi pankista haettujen autolainojen korot, käsittelymaksut ja muut kulut voivat olla yksityisiä rahoituspalveluita maltillisempia. Tilanteeseen on kuitenkin tullut hiljalleen muutosta, sillä kova kilpailu asiakkaista kulutusluottomarkkinoilla on johtanut siihen, että pankkien asema edullisimpien lainojen tarjoajana ei missään nimessä ole enää itsestäänselvyys. Juuri tämän vuoksi lainojen kilpailuttaminen tänä päivänä on enemmän kuin suositeltavaa.

Autoliikkeiden myöntämien autorahoitusten kokonaiskustannukset voivat osoittautua usein pankkien tai muiden luotonmyöntäjien tarjoamaa autorahoitusta kalliimmaksi, mikä johtuu usein autorahoituksen korkeista koroista ja kalliista lisäkuluista. Lisäkulujen kanssa kannattaakin olla erityisen tarkkana, sillä esimerkiksi prosentuaalisesti veloitettavat palvelumaksut voivat nostaa isomman autorahoituksen loppuhintaa huomattavasti. Palvelumaksujen lisäksi muita varsin yleisiä lisäkuluja, kuten luotonperustamismaksuja ja kuukausittaisia tilinhoitomaksuja kannattaa pitää silmällä.

Monet netissä toimivat luotonmyöntäjät voivat tarjota silminnähden edullista lainaa, mutta kuukausittaiset tilinhoitokulut ja suuret avausmaksut voivat yllättäen nostattaa lainan lopullista hintaa huomattavasti. Tavallisen marginaalikoron sijaan lainanhakijan kannattaakin kiinnittää enemmän huomiota lainan todelliseen vuosikorkoon, joka ilmoittaa marginaalikoron lisäksi myös kaikki muut lainaan liittyvät lisäkulut. Todellinen vuosikorko antaa paremman kokonaiskuvan siitä, mitä laina loppujen lopuksi tulee maksamaan. Tässäkin suhteessa kilpailuttaminen on paras tapa vertailla jokaisen lainatarjouksen piilokuluja ja todellista vuosikorkoa, yhdessä ja samassa paikkaa.

Autorahoitus ja autolaina, ilman käsirahaa vai käsirahan kanssa?

Auton voi hankkia joko käsirahan kanssa tai ilman. Käsirahalla viitataan yksinkertaisesti siihen rahasummaan, joka ostajalla on jo hallussaan auton ostohetkellä. Ostaja on voinut esimerkiksi kartuttaa käsirahaa säästämällä palkastaan, tai vaikkapa saamalla pienen perinnön. Auton voi hankkia aivan yhtä hyvin joko käsirahalla tai ilman, mutta niissä piilee pieni ero. Ilman käsirahaa hankittu auto tarvitsee nimittäin enemmän lainarahaa, jolloin myös haettavan autorahoituksen kuukausilyhennykset ja korkokulut nousevat. Loppupeleissä siis mitä suurempi käsiraha ostajalla on mukanaan, sitä edullisemmaksi myös autolainan tai autorahoituksen hakeminen tulee.

Varmista paras autorahoitus kilpailutuksemme avulla!

Autorahoitus kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa palvelumme kautta, sillä näin saat kätevästi samaan paikkaan yli 30 eri pankin ja luotonmyöntäjän lainatarjoukset yhdellä hakemuksella, jonka täyttämiseen ei mene kuin muutama minuutti. Hakemuksen jälkeen pystyt vertailemaan sinulle lähetettyjä lainatarjouksia helposti ymmärrettävässä muodossa, joka kertoo suoraan, mitä piilokuluja ja maksuja lainaan liittyy. Luottopäätös annetaan heti ja rahat voidaan maksaa tilillesi jopa 15 minuutissa!