Venelaina & venerahoitus 60 000€ asti - Hanki vene osamaksulla

Venelaina nopeasti ja helposti. Valitse paras venerahoitus yli 25 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Maksa vene osamaksulla jopa 15 vuoden maksuajalla.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Autolaina.com ei toimi lainanvälittäjänä. Kaikki lainat kilpailuttaa ja välittää hakemuksesi perusteella sinulle sopivin Autolaina.com palvelun yhteistyökumppani.

Venelaina, venerahoitus ja vene osamaksulla

Veneen hankinta on monille unelmien täyttymys. Kyseessä ei tosin ole pieni taikka edullinen hankinta, vaan ensimmäisen veneen osto vaatii sekä kokemusta, rahaa että aikaa. Ensimmäistä venettä hankittaessa tärkein huomioonotettava yksityiskohta on veneen käyttötarkoitus, joka määrää pitkälti veneen hinnan ja käyttötarkoitusta vastaavat vaatimukset. Toisin sanoen, ensimmäistä venettään ostavan on tiedettävä varsin tarkasti, mihin tarkoitukseen vene tullaan hankkimaan. Venelaina voi tulla myös ajankohtaiseksi asiaksi venettä hankittaessa.

Ensimmäisen veneen ostajalle suositellaan yleensä aivan perinteisen listan laatimista. Listaan tullaan kirjaamaan ylös veneen käyttötarkoitus sekä kaikki käyttövaatimukset, joita veneeltä tullaan odottamaan. Ennen ostoa kannattaakin siis miettiä, aiotaanko veneellä tehdä pelkästään päiväretkiä vai ostetaanko vene myös yöpymistä varten. Tulevan omistajan kannattaa myös miettiä, tullaanko venettä käyttämään pelkästään vapaa-ajan harrastuksiin vai myös vesiurheiluun. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, millaisella säällä venettä tullaan käyttämään ja kuinka usein, sekä tarvitaanko venettä pelkästään yksityiseen käyttöön vai myös julkiseen käyttöön. Näitä kysymyksiä riittää valtavasti, joten ajatusten järjestely paperille saattaa usein olla yksi parhaimmista vaihtoehdoista veneen oikean käyttötarkoituksen selvittämiseksi.

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu uuteen veneeseen

Veneen osto ja veneen ylläpitäminen ei ole halpaa. Siksi erityisesti uutta venettä ei tulisi koskaan ostaa hetken mielijohteesta, sillä monen ensimmäisen veneen omistajan yllättääkin erityisesti veneen ylläpitoon vaadittavat kulut. Vaikka rahat olisivat riittäneet erinomaisesti veneen ostoon, vaaditaan sen ylläpitoon muun muassa vuokrattu tai oma venepaikka, kaiken kattava venevakuutus ja muut ylläpitokulut kuten korjaus, moottorin huolto, bensiini ja omistajan maun mukaan hankitut yksityiskohdat.

Veneen ensiomistajan tulee siis pohtia hyvin tarkkaan, kuinka paljon rahaa todellisuudessa veneen ylläpitoon tarvitaan. Vaikka oma pääoma riittäisikin veneen ostamiseen, voivat itse veneen käytöstä, kuljetuksesta ja ylläpidosta johtuvat kulut yllättää, jos budjettia ei ole laskettu tarkoin jo ennen veneen hankintaa.

Jos budjettilaskelman mukaan oma pääoma ei tule riittämään veneen käyttöön, kuljetukseen ja ylläpitoon, voi venelaina, venerahoitus tai osamaksun ottaminen olla hyvä vaihtoehto. Usein lainan hakeminen, oli kyseessä sitten pieni tai suuri ostos, helpottaa rahallista tilannetta monissa elämän suurissa hankinnoissa sekä yllättävissä ja odottamattomissa menoissa, kuten vaikkapa uuden veneen moottorin rikkoutuessa.

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu käytetyn veneen ostamiseen

Veneen ostaminen ja ylläpito ei ole mitätön investointi ja toisinaan oma pääoma ei välttämättä riitä edes käytetyn veneen ostamiseen. Moni karttaa lainan ottamista, sillä suuret korot ja lainan takaisinmaksun tuottamat taloudelliset vaikeudet pelottavat. Lainan hakemista ei kannata kuitenkaan pelätä, sillä tänä päivänä lainan hakeminen on tehty erittäin luotettavaksi, nopeaksi ja helpoksi.

Oli kyseessä sitten uuden tai vanhan veneen osto, ennen lainan hakemista kannattaa huomioida muutamia tärkeitä seikkoja:

1. Budjetointi: Kuten aiemmin jo mainittiin, ennen veneen hankintaa on suositeltavaa laskea tarkasti, mitä veneen ostaminen ja ylläpitäminen tulee loppujen lopuksi maksamaan. Lisäksi on enemmän kuin tärkeää ymmärtää realistisesti, missä tilanteessa oma rahataloutesi on. Rahatalouden selvittämiseksi voit laskea yhteen tulosi ja menosi, sekä verrata näitä summia lainan korkokuluihin ja lainan lyhennykseen. Älä koskaan aliarvioi kulujasi, menot kannattaa aina laskea reilusti yläkanttiin, jotta mahdollisten odottamattomien lisäkulujen kattaminen ei tule yllätyksenä.

2. Kilpailuta lainat: Ennen minkä tahansa lainan hankintaa, lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on tänä päivänä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Lainanhaku netissä on nykyään hyvin helppoa ja nopeaa, ja siksi lainojen vertailuun kannattaa varata hyvin aikaa, sillä eri pankkien ja luotonmyöntäjien tarjouksista voi löytyä suuriakin eroja. Lainojen kilpailuttaminen on hyvin tärkeää, sillä esimerkiksi suurempaa lainaa haettaessa voi pieninkin ero lainan korossa ja muissa lainakuluissa johtaa satojen, jopa tuhansien eurojen säästöön. Lainojen vertailuun löytyy netistä monipuolisesti vaihtoehtoja ja lainahakemuksen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

Lainan vertailusivusto kokoaa eri pankkien ja luotonmyöntäjien tarjoukset kätevästi samaan paikkaan jopa saman päivän aikana, jolloin lainanhakija pystyy vertailemaan vaivattomasti eri lainatarjouksia yhdellä silmäyksellä. Lainapäätöksen voi lähettää heti, kun oikea laina osuu kohdallesi, ja rahat voivat tulla tilille nopeimmillaan jopa seuraavana päivänä.

3. Valitse itsellesi oikea laina: Veneen ostoa varten ei onneksi tarvitse hakea asuntolainan suuruista lainaa, jota joutuu maksamaan takaisin kymmeniä vuosia. Vaikka vene on varsin suuri investointi, voi oman pääoman kerryttäminen ja pienen tai keskikokoisen kulutusluoton yhdistäminen olla erinomainen vaihtoehto.

4. Vältä velkakierre: Velkakierteeseen joutuminen on monille lainanhakijoille ymmärrettävä pelko. Jos alla on jo useita lainoja, voi uuden lainan ottaminen ilman suurempia suunnitelmia olla helppoa. Uutta lainaa ei kuitenkaan koskaan saisi ottaa vanhan lainan poismaksua varten, sillä tämä johtaa todennäköisesti paljon pelättyyn velkakierteeseen, josta on hyvin vaikea päästä pois. Jos alla on jo useampi laina, syytä panikointiin ei kuitenkaan ole. Tällöin kannattaa harkita esimerkiksi vanhojen lainojen yhdistämistä.

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu ilman vakuuksia

Tänä päivänä netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudettomalla lainalla tarkoitetaan lainaa, joka myönnetään ilman niin sanotusti “pantiksi” annettavaa omaisuutta. Tyypillisesti vakuudettomat lainat ovat kulutusluottoja tai pikavippejä. Näissä lainoissa korko on vakuudellista lainaa suurempi, sillä lainanantajan riski menettää rahansa on suurempi kuin vakuudellisessa lainassa.

Venelainan saaminen ilman vakuuksia on siis mahdollista. Tänä päivänä vakuudettoman lainan hakeminen on turvallista, mutta tässä tapauksessa lainanhakijan on oltava äärimmäisen varma siitä, että taloudellinen tilanne on riittävän vakaa lainan takaisinmaksuun. Myös taloudellisesti kannattavan vakuudettoman lainan löytäminen on mahdollista, sillä useat lainojen kilpailutus- ja vertailusivustot kokoavat lainanhakijalle vakuudettomien lainojen tarjoukset kätevästi samaan paikkaan. Vakuudettomia lainoja ovat muun muassa pankkilaina, kulutusluotto, joustoluotto ja pikavippi, joten ennen lainan hakemista kannattaakin miettiä tarkkaan, minkä tyyppisen lainan tarvitset.

Venelaina, venerahoitus tai osamaksu pankista

Moni tulevan veneen omistaja kääntyy oman luotettavan pankkinsa puoleen venelainaa hakiessa. Pankkilainat voivat olla sekä vakuudettomia että vakuudellisia, mutta muistettava on, kuten yllä jo mainittiin, että vakuudettomien lainojen korot ovat yleensä korkeampia kuin vakuudellisten lainojen.

Monet pankkipalvelut ovat siirtyneet nettiin, joten myös pankkilainan hakeminen on tänä päivänä helppoa vaikka omalta kotisohvalta. Pankit myöntävät sekä kulutusluottoja sekä luottokortteja ilman vierailua pankin konttorilla. Vakuudetonta pankkilainaa voi siis hakea helposti kirjautumalla suoraan omaan verkkopankkiin.

Pankkilainaa hakiessa kannattaa kuitenkin huomioida, että osa pankeista ei välttämättä myönnä täyttä lainasummaa verkkopankin kautta hakiessa, jolloin pankissa vierailu voi olla parempi vaihtoehto. Pankkilainaa, kuten mitä tahansa muutakin lainaa hakiessa, kannattaa eri pankkien lainat kilpailuttaa. Vaikka oma pankki olisikin toiminut luottopankkina vuosien ajan, voit yllättyä, mitä muut pankit ovat valmiita tarjoamaan saadakseen sinut asiakkaakseen.

Vene osamaksulla voi olla hyvä vaihtoehto rahoittaa uuden veneen hankinta

Laina ei välttämättä ole ainoa vaihtoehto, sillä toisinaan veneen myyjät tai välitysfirmat tarjoavat veneen ostajalle mahdollisuuden osamaksuun. Osamaksulla tarkoitetaan kauppatapaa, jossa pyydetty kauppahinta maksetaan myyjälle ennalta sovituissa erissä.

Osamaksu tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden veneen ostoon ilman lainanottoa. Osamaksu on yleinen tapa uuden veneen ostossa, mutta käytettyjen veneiden ostoon myyjä vaatii usein pyydetyn summan maksettavaksi kerralla. Voit yrittää sovitella osamaksun myös käytetyn veneen ostoon yhdessä myyjän kanssa, mutta varaudu maksamaan käytetystä veneestä kerralla koko summa. Osamaksuissa kannattaa myös huomioida mahdolliset palvelumaksut ja korkokulut, sillä monet välitysfirmat saattavat lisätä osamaksuun omat kuukausieränsä ja osamaksulla maksettava loppusumma voi olla jopa korkeampi, kuin alkuperäisesti pyydetty summa.