Säästöpankki autolaina - Kilpailuta autolaina nyt ja säästä!

Säästöpankki autolaina ei välttämättä ole halvin autolaina. Kilpailuta autolaina yhdellä hakemuksella.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Säästöpankki: autolaina vakuudella tai ilman

Kun auton ostaminen tai vaihtaminen on ajankohtaista, kannattaa autolainaa vertailla ennen kuin valitsee mistä sen ottaa. Säästöpankilla on vaihtoehtoina auton ostoa varten sekä Säästöpankki autolaina, että joustoluotto.

Säästöpankin autolainasivuilla tulee vastaan laskuri, jolla voi kokeilla erilaisia vaihtoehtoja lainan osalta. Sekä lainan määrä, takaisinmaksuaika, sekä lyhennyserä ovat kaikki kolme muunneltavissa.
Jos summat tuntuvat sopivilta, Säästöpankki suosii mieluiten ajan varaamista konttorille, jotta he voivat räätälöidä asiakkaalle sopivan lainan. Säästöpankista huomautetaan myös, että kun hakee ennakkoon ja ajoissa lainapäätöstä autoa varten, on autoon liittyviä kauppoja nopeampi hoitaa.

Säästöpankin autolainan korko vakuuksien kanssa

Säästöpankin autolainasivuston lainalaskuri tarjoaa esimerkiksi 10 000 euron autolainalle 2% koron, 4 vuoden maksuajan, sekä 216,95 euron kuukausittaisen lyhennys erän. Koska lainan korko määräytyy viime kädessä aina kuitenkin lainanottohetken mukaan, on sivujen antama korkoehdotus viitteellinen.

Säästöpankin autolaina ilman vakuuksia eli Säästöpankki joustoluotto

Joustoluotto on lainamuoto, joka sopii myös auton hankkimiseen. Joustoluottoa on mahdollista saada jopa 20 000 euroon saakka. Tuon rahan voi tavallaan ajatella olevan ikäänkuin varastossa itselle pahaa päivää varten, tai esim. juuri auton ostoa varten.

Joustoluottoa voi Säästöpankissa saada minimissään 2 000 euroa, ja maksimissaan 20 000 euroa. Säästöpankin joustoluoton idea on vähän samanlainen kuin luottokortin. Jos olet käyttänyt käytössä olevan luottorajan kokonaan, saat sitä taas käyttöösi sitä mukaan kun maksat kertynyttä luottovelkaa pois. Joustoluottoa ei siis tarvitse joka kerta hakea erikseen silloin, kun tulee yllättäviä menoja.

Joustoluoton eduiksi mainitaan muun muassa seuraavaa:

 1. Luotto on aina käytettävissä
 2. Takaisin maksaminen on joustavaa
 3. Korkoja tulee maksettavaksi vain siitä osasta, mitä on tullut käytettyä
 4. Joustoluotto on pikavippejä huomattavasti halvempi vaihtoehto
  – Mikäli joustoluoton hakija on Säästöpankissa Etu- tai Avainasiakas, saa hän edullisemman koron joustoluottoon
  – Joustoluotto on mahdollista saada myös ilman vakuuksia. Tämä on kuitenkin tarkistettava lainaa haettaessa omasta paikallisesta Säästöpankista.

Joustoluoton saa vaivattomimmin haettua omasta verkkopankista, jossa saa rauhassa täyttää hakemuksen lainaan liittyen. Hakemuksen toki voi täyttää myös konttorilla virkailijan kanssa, jolloin voi toisaalta olla ehkä helpompi kysellä virkailijalta samalla mieltä askarruttavista asioista lainaan liittyen.

Säästöpankin autolainan käyttäminen ja pois maksaminen

Kun asiakas on saanut joustoluoton käyttöönsä, sen näkee omasta verkkopankista. Sieltä voi myös itse seurata luottonsa tilannetta. Konttorista on tarvittaessa mahdollista saada tilannekatsaus luotosta, mikäli verkkopankki ei ole käytössä syystä tai toisesta.

Säästöpankissa voi sopia takaisinmaksusta henkilökohtaisen lyhennysohjelman kautta. Kun lyhennysohjelmasta ollaan sovittu, siihen liittyvät lyhennyksen erät veloittuvat kuukausittain ohjelmassa määritellyltä tililtä suoraveloituksena. Eli asiakkaan ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että rahaa on tilillä tarpeeksi.

Joustoluoton lyhennykseen Säästöpankissa on kolme vaihtoehtoa:

 • Sovittu prosentti määräinen lyhennys 2 – 10 prosentin väliltä. Prosenttiosuus lasketaan käytetyn luoton osuudesta.
 • Tasalyhennys: käytettyä luottoa lyhennetään aina samalla euromääräisellä summalla, jonka päälle lisätään korko (jonka määrä voi muuttua)
 • Tasaerä: luoton lyhennyksestä ja siihen lisätystä korosta tulee joka kuukausi euroissa sama summa. Koron ja itse lainan lyhennyksen osuudet vaihtelevat määritetyn euromääräisen summan sisällä.
Säästöpankin autolaina korko ilman vakuuksia

Joustoluotolla on oma korkonsa. Se muodostuu lainaan liittyvästä viitekorosta, sekä asiakkaan omasta marginaalista, jonka hän on sopinut Säästöpankin kanssa. Kun luottoa nostetaan käyttöön, Säästöpankki perii oman hinnastonsa mukaisesti joko nostoprovision tai vuosimaksun, jonka pankki on määrännyt hinnoittelupäätökseen perustuen. Mikäli juuri omasta joustoluotostaan haluaa tarkemmat laskelmat, kannattaa niitä pyytää Säästöpankin asiantuntijalta.

Muista vertailla autolaina ennen kuin haet!

Ennen kuin tekee päätöstä suuntaan tai toiseen, kannattaa muistaa että on aina erittäin suositeltavaa vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja, ennen kuin tekee lainapäätöksiä. Näin löydät varmasti itsellesi sopivimman rahoittajan.