Leasing auto - Yksityisleasing

Leasing auto vai oma auto? Lue miten yksityisleasing voi olla parempi vaihtoehto, kuin oman auton ostaminen.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Autoleasing

Autoleasing on joustava tapa hankkia auto käyttöön ilman suurta alkupääoman sijoitusta. Kun valitset autoleasingin, et omista autoa, vaan maksat kuukausittaista maksua auton käytöstä sopimuskauden ajan. Tämä sopimuspohjainen ratkaisu tarjoaa huolettoman ajokokemuksen, sillä yleensä leasing-maksuun sisältyvät muut autoilun kustannukset, kuten huollot ja korjaukset, poislukien polttoaineen.

Leasing-auto voidaan räätälöidä yksityishenkilön tai yrityksen tarpeisiin sopivaksi. Yksityisleasingissa etuihin kuuluu mahdollisuus ajaa uudella autolla ilman sen ostamisesta aiheutuvaa huolta arvon alenemisesta tai jälleenmyynnistä. Vuokrauskausi on tyypillisesti 2–4 vuotta, ja sopimuksen loputtua auto palautetaan tai vaihdetaan uuteen, mikä tekee auton vaihtamisesta vaivatonta.

Kun harkitset autoleasingia, on tärkeää ottaa huomioon paitsi kuukausimaksut myös sopimuksen muut ehdot, kuten ajoneuvon kilometrirajat ja sopimuksen joustavuus. Tutkimalla eri leasing-toimijoiden tarjouksia löydät sopimuksen, joka vastaa parhaiten sinun elämäntilannettasi ja ajotarpeitasi. Auton vaihto onnistuu kätevästi sopimuskauden uusiutuessa, mikä takaa sen, että käytössäsi on aina ajan tasalla oleva ajoneuvo ilman ylimääräisiä huolia.

Leasing-autoilun suosio on nousussa

Leasing-autoilun suosion kasvu näkyy selkeästi lisääntyneenä kiinnostuksena auton hallinnointiin ilman sen omistamista. Tämä vaihtoehto tarjoaa ennakoitavat kustannukset ja huolettoman ajokokemuksen.

Mikä on autoleasing?

Autoleasing tarkoittaa ajoneuvon pitkäaikaista vuokraamista. Saat käyttöösi uuden tai lähes uuden auton ilman käsirahaa, ja maksat palvelusta kiinteällä kuukausimaksulla. Leasing-sopimuksen aikana auto pysyy leasing-yrityksen omistuksessa, mutta sinä voit käyttää sitä kuin omaasi tietyin ehdoin.

Leasingin hyödyt

Leasingin valitsemalla voit nauttia uusimpien autojen käytöstä ilman huolta arvon alenemisesta. Kiinteällä kuukausimaksulla sisältyvät yleensä kaikki ajoneuvon käyttöön liittyvät kustannukset kuten vakuutukset, huollot ja korjaukset, mikä tekee autoilun kustannuksista ennustettavia ja hallittavia.

Kuinka leasing toimii?

Leasing-sopimus solmitaan yleensä 2-4 vuoden ajaksi. Kun sopimus päättyy, voit palauttaa auton, vaihtaa sen uudempaan malliin tai ostaa sen omaksi sopimuksessa määritellyllä hinnalla. Prosessi on vaivaton: valitset haluamasi auton, sovit kuukausimaksun ja nautit ajamisesta ilman käsirahaa ja yllättäviä lisäkuluja.

Leasing sopimuksen ehdot kannattaa lukea huolellisesti

Leasing-sopimuksen yksityiskohtia tulisi aina tarkastella huolella, jotta ymmärrätte, mikä on vastuullanne sopimuksen aikana ja mitä odotetaan auton käyttöönne liittyen.

Leasingsopimuksen kesto

Leasingsopimuksen pituus on määritelty sopimuksen ehtoihin. Tyypillisesti sopimukset voivat olla kestoltaan esimerkiksi 24 kuukaudesta jopa 60 kuukauteen. Tarkistakaa sopimuksen kesto ja varmistakaa, että se sopii tarpeisiinne ja ajotapoihinne.

Kuukausimaksut ja käsiraha

Kuukausimaksu on yksi tärkeimmistä kustannuksista leasing-sopituksessa. Siihen vaikuttaa valitsemanne auton malli ja varusteet sekä mahdollinen käsiraha. Käsiraha voi alentaa kuukausittaista maksuvelvoitettanne, mutta se on maksettava sopimuksen alussa.

Kilometrirajoitukset

Useimmissa leasing-sopimuksissa on vuotuinen kilometrirajoitus, jonka ylittyessä joudutte maksamaan ylimenevistä kilometreistä. Esimerkiksi rajoitus voi olla 20 000 km per vuosi. Tarkistakaa sopimuksesta, että kilometrirajoitus vastaa ajotottumuksianne, jotta välttyisitte mahdollisilta lisäkustannuksilta.

Vakuutukset ja huollot

Leasing-sopimukseen sisältyy usein vakuutukset ja huolto-ohjelman, jotka kattavat normaalin kulumisen mukaiset huollot ja ylläpidon. Huollot ja mahdolliset korjaukset toteutetaan tyypillisesti valtuutetuissa huoltoliikkeissä. Varmistakaa, että ymmärrätte, mitä vakuutukset kattavat ja miten huoltotilanteet hoidetaan sopimuksen aikana.

Leasingauton palauttaminen

Kun leasingauton sopimuskausi on päättymässä, on tärkeää huomioida muutama oleellinen seikka auton palautuksessta. Palautusprosessi sisältää auton kunnon tarkastuksen, lisäkilometrien mahdollisen maksun sekä sopimuksen päättymiseen liittyvät toimenpiteet.

Auton kunto palautettaessa

Palautettavan auton kunnon tulee vastata sovittua, huomioiden ajoneuvon ikään ja ajettuihin kilometreihin liittyvä normaali arvon aleneminen ja kulumisen. Auton tulee sisältää kaikki alkuperäiset varusteet ja avaimet, ja sen tulee olla puhtaan sekä vaurioittamattoman. Tarkastusta varten saatat hyötyä auton tarkastuslistan käytöstä.

 • Ulkokuoren tulee olla puhdas ja ilman vakavia kolhuja.
 • Sisätilat tulee siivota perusteellisesti; tahrat ja rikkinäiset osat on dokumentoitava.

Lisäkilometrien maksu

Leasingsopimuksessasi on määritelty km-rajoitus, ja mikäli olet ajanut enemmän kilometrejä kuin sovittu, sinulta veloitetaan lisäkilometreistä. Tämä ylimääräinen maksu määräytyy yleensä sopimuksessa määritellyn kilometrihinnan mukaan.

 • Esimerkki lisäkilometrihinnoista:
  • 0 – 1000 km ylitys: 0,08€/km
  • 1000+ km ylitys: 0,12€/km

Sopimuksen päättäminen

Leasingauton palautus merkitsee sopimuksen päättymistä, ja on tärkeää varmistaa, että kaikki sopimuksen ehdot on täytetty. Tarkista, että olet hoitanut kaikki maksut, palauttanut kaikki tarvittavat asiakirjat ja auton varusteet. Mikäli palautat auton muuhun kuin oletuspalautuspisteeseen, tulee tästä sopia erikseen ja kirjallisesti.

Yksityisleasing

Yksityisleasing tarjoaa helpon ja ennustettavan tavan nauttia auton käytöstä. Maksat vain kiinteän kuukausimaksun, joka kattaa useimmat autoilun kustannukset.

Mitä yksityisleasing tarkoittaa?

Yksityisleasing on palvelu, jossa vuokraat auton pitkäaikaiseen käyttöösi. Sopimuksen myötä saat auton käyttöösi ilman suurta käsirahaa tai lopullista suurta maksuerää. Kuukausittainen maksu sisältää yleensä auton huollot, katsastukset ja usein myös vakuutukset.

Yksityisleasingin hyödyt

 • Ennakoitavuus: Tiedät tarkalleen paljonko autoilu maksaa joka kuukausi.
 • Huolettomuus: Ei yllättäviä kuluja, auton ylläpidosta huolehditaan puolestasi.
 • Joustavuus: Voit valita haluamasi auton monipuolisesta valikoimasta ja päivittää sen helposti sopimuksen päättyessä.

Yksityisleasing vs. omistus

Yksityisleasing maksat vain kuukausittaisen leasingmaksun ja polttoainekulut. Omistus: Ostat auton ja vastaat itse kaikista kuluista, kuten arvonalenemasta, huolloista ja korjauksista. Yksityisleasingissa auton palauttaminen on vaivatonta sopimuksen lopussa, toisin kuin omistusauton myyminen.

Leasing-autoilussa tiedät autoilun kulut tarkasti

Kun valitset autoleasingin, sinun ei tarvitse huolehtia yllättävistä kuluista, sillä maksat kiinteän kuukausihinnan. Leasing-sopimus tekee budjetoinnin ja autoilun kustannusten ennakoinnin helpoksi, eivätkä sinun täydy maksaa suurta alkupääomaa tai käsirahaa.

Leasingin kustannukset

Leasing-sopimuksesi kuukausihinta on kiinteä, joten tiedät tarkkaan, paljonko autoilu kuukaudessa maksaa. Tähän hintaan sisältyvät yleensä:

 • Huollot
 • Korjaukset
 • Renkaat
 • Vakuutukset
 • Ajoneuvovero

Nämä kustannukset ovat ennakoitavissa, ja ne maksetaan yhtenä kuukausittaisena summana, mikä eliminoi suurimmat epävarmuustekijät.

Budjetointi ja leasing

Leasing auttaa sinua hallitsemaan budjettiasi tehokkaammin. Koska et tarvitse käsirahaa tai suurta alkupääomaa, voit aloittaa autoilun ilman painetta taloudellisista resursseista. Kiinteä kuukausihinta auttaa sinua ymmärtämään ja ennakoimaan tulevat menosi ilman pelkoa piilokuluista. Ennakointi on yksinkertaista, kun et kohtaa odottamattomia maksuja auton ylläpidon osalta.

Käyttöetu vai vapaa autoetu

Valitessasi leasingautoa, sinun tulee ymmärtää kahden eroavaisuus: käyttöetu ja vapaa autoetu. Käyttöetu tarkoittaa, että maksat itse ainakin auton polttoainekulut, mutta saatat säästää kuukausittain, koska työntekijän rahapalkka voi olla pienempi. Vapaan autoedun tapauksessa työnantaja kattaa kaikki auton kulut, mahdollisesti suurentaen verotettavaa ansiotuloasi.

Uusien ja käytettyjen autojen leasing

Uudet autot tarjoavat uusinta tekniikkaa ja täyden valmistajan takuun, mutta ovat yleensä kalliimpia kuukausimaksuissa. Volkswagen-kaltaiset merkit saattavat tarjota kilpailukykyisen hinnan ja laajan mallivalikoiman. Valinta leasing-autoilussa voi joustaa talousarviosi mukaan, tarjoten sekä uusia että käytettyjä vaihtoehtoja.

Merkki- ja mallivalikoima

Kun voit valita leasingautoksesi haluamasi merkin tai mallin, tutki tarjolla olevia vaihtoehtoja tarkasti. Tarkista mitä mallivalikoimaa työnantajasi autopolitiikka tukee, ja vertaa uuden auton leasing-edun ja mahdollisten käyttökulujen vaikutusta kokonaiskustannuksiin. Käyttöedun valinnassa voit minimoida omia kuluja, kun taas vapaassa autoedussa keskitytään enemmän auton kokonaismukavuuteen.

Leasing-sopimus kannattaa kilpailuttaa

Kun olet päätymässä leasing-autoon, on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Kilpailuttamalla leasing-sopimus varmistat, että saat juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun edullisimpaan mahdolliseen hintaan.

Eri leasingvaihtoehtojen vertailu

Tutki leasing auto hinta -tarjouksia kattavasti. Vertaile eri leasing-palveluntarjoajien kuukausimaksuja, palvelun sisältöä sekä sopimusehtoja. Tarkasta, mitä leasing tarjous pitää sisällään; sisältyvätkö esimerkiksi vakuutukset, huollot ja korjaukset kuukausihintaan. Kartoita myös autojen jäännösarvot ja selvittää, onko mahdollista lunastaa auto itselle sopimuksen päätyttyä.

Tarjousten ja kampanjoiden hyödyntäminen

Etsi halvin leasing auto käyttämällä hyväksi kausittaisia tarjouksia ja kampanjoita. Yksityisleasing tarjous voi olla houkutteleva, mutta lue ehdot tarkasti: Huomioi ajokilometrien vuosittainen määrä ja selvitetään, sisältyykö sopimukseen joustavia elementtejä, kuten mahdollisuus vaihtaa auto sopimuskauden aikana tai purkaa sopimus ennen ajan loppua.