Auton rekisteritiedot - Tarkista auton tiedot ilmaiseksi!

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Auton rekisteritiedot

Kun olet ostamassa käytettyä autoa tai vain haluat tietää lisää omasta ajoneuvostasi, “auton rekisteritiedot” tarjoavat välttämättömän tietokannan, joka kattaa kaiken olennaisen ajoneuvosi historiasta ja nykyisestä tilanteesta. Tähän sisältyvät tekniset tiedot, kuten ajoneuvon merkki, malli ja vuosimalli, sekä omistajuutta ja veroja koskevat asiat. Ymmärtämällä näitä tietoja voit tehdä tietoisempia päätöksiä ja varmistaa, että kaikki asiaan liittyvät lakisääteiset velvoitteet täyttyvät.

Traficomin verkkosivuilla pääset tarkastelemaan ajoneuvosi verotietoja ja tekemään veron maksun kätevästi verkossa. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa ajoneuvon rekisteritunnuksella tai valmistenumerolla sen tekniset tiedot veloituksetta. Omistaja- ja historiatiedot ovat kuitenkin maksullisia, mutta ne ovat kriittisiä tietoja, jotka mahdollistavat ajoneuvon kattavan taustan selvittämisen.

Mikäli tarpeenasi on saada tietoja ajoneuvon omistajasta, voit hyödyntää rekisterinumerohakua, jolla saat nopeasti selville ajoneuvon rekisteritiedot ja omistajan tiedot lähettämällä yksinkertaisen tekstiviestin. Tämä on erityisen hyödyllinen palvelu, kun haluat vahvistaa myyjän tiedot autokauppatilanteessa tai varmistaa ajoneuvon laillisen omistajuuden.

Ajoneuvon rekisteritiedot

Kun tarvitset tietoja autostasi, ajoneuvon rekisteritiedot tarjoavat kattavat tiedot ajoneuvosi historiasta, teknisistä tiedoista sekä verotuksesta.

Rekisteritiedot ilmaiseksi

Voit tarkastaa ajoneuvon perustiedot veloituksetta esimerkiksi Traficomin sivustolla. Nämä tiedot saat esiin käyttämällä rekisterinumeroa tai valmistenumerolla. Ilmaisista tiedoista löydät muun muassa:

 • Auton rekisteritiedot: malli, merkki, valmistusvuosi.
 • Tekniset tiedot: moottorin tilavuus, teho, päästöt.
 • Katsastustiedot: edellisen katsastuksen ajankohta ja mahdolliset huomautukset.

Jos haluat tietää tietoja, jotka koskevat esimerkiksi autoveroa tai omistus- ja historiatietoja, nämä ovat saatavilla maksullisina palveluina.

Ajoneuvon omistajan ja haltijan tiedot

Kun olet ostamassa tai myymässä ajoneuvoa, on tärkeää tietää ajankohtaiset tiedot omistajan ja haltijan nimeämisestä. Ajoneuvon omistaja on henkilö tai yhteisö, joka on ajoneuvon juridinen omistaja, kun taas haltija on se, joka ajoneuvoa pääasiassa käyttää.

Omistajan Vaihtuminen

Omistajan vaihtuessa uuden omistajan on rekisteröitävä ajoneuvo omiin nimiinsä mahdollisimman pian. Tämä tapahtuu yleensä Traficomin sähköisessä palvelussa, mutta on mahdollista myös käyttää valtuutettuja palveluntarjoajia. Omistajan tiedot päivittyvät rekisterissä, ja ne ovat julkisesti nähtävissä.

Haltijatietojen selvittäminen

Haltijan tiedot ovat saatavilla, mikäli niiden luovuttamiseen on annettu suostumus. Tiettyjen palveluiden kautta voit tarkistaa ajoneuvon haltijatiedot. Tietojen tarkistaminen voi olla maksullista ja edellyttää rekisteröitymistä palveluun.

Ajoneuvon tekniset tiedot

Kun tarkastelet ajoneuvon teknisiä tietoja, saat kattavan ymmärryksen ajoneuvosi ominaisuuksista. Nämä tiedot kertovat muun muassa ajoneuvon mitoista, moottorin tehosta sekä päästöarvoista. Alla on tietoja, jotka kuuluvat teknisten tietojen piiriin ja joita voit tarkastella eri palveluiden, kuten Traficomin, kautta.

 • Moottorin tiedot:
  • Iskutilavuus
  • Teho (kW/hv)
  • Polttoainetyyppi
 • Mitat ja paino:
  • Korin tyyppi
  • Pituus, leveys, korkeus
  • Kokonaismassa
 • Suorituskyky:
  • Huippunopeus
  • Kiihtyvyys 0–100 km/h
 • Päästötiedot:
  • CO₂-päästöt
  • Päästöluokka
 • Kulutustiedot:
  • Yhdistetty kulutus (l/100 km)

Turvallisuusvarusteet sekä ajoavustimet ovat myös osa teknisiä tietoja, joita saatat haluta tarkastella, erityisesti jos ajoneuvon turvallisuus on sinulle tärkeää. Muista, että yksityiskohtaiset tekniset tiedot voivat vaihdella ajoneuvon iän, mallin ja valmistajan mukaan. Ajoneuvoosi liittyvät tarkat tekniset tiedot löydät ajoneuvon rekisteriotteesta tai kysymällä niitä suoraan Traficomin palvelusta.

Ajoneuvon tekniset tiedot ovat keskeisiä esimerkiksi silloin, kun suunnittelet auton myyntiä, vertailet mahdollisia uusia ajoneuvoja tai haluat arvioida ajoneuvosi sopivuutta tietyille teille tai olosuhteille. Hyödynnä näitä tietoja tehokkaasti varmistaaksesi, että ajoneuvosi on tarpeisiisi sopiva ja turvallinen käyttää.

Historiatiedot ja verotiedot

Kun harkitset auton ostoa tai omistat ajoneuvon, on tärkeää tietää sen historiatiedot ja verotiedot. Nämä tiedot tarjoavat kattavan kuvan ajoneuvon käyttöhistoriasta ja taloudellisista velvoitteista.

Ajoneuvon käyttöhistoria

Ajoneuvon historiatiedot kertovat sinulle monia tärkeitä seikkoja, kuten kuinka monta omistajaa ajoneuvolla on ollut viimeisen viisi vuotta aikana. Tiedot voivat sisältää myös merkinnät mahdollisista vahingoista tai onnettomuuksista. Tämä tieto auttaa sinua ymmärtämään ajoneuvon todellisen kunnon ja mahdollisen arvon.

 • Omistajahistoria: Tarkista viimeisten viiden vuoden aikana rekisteröidyt omistajan vaihdokset.
 • Vahinkohistoria: Tutustu mahdollisiin vahinkotietoihin ja onnettomuushistoriaan.

Verotietojen tarkistus

Verotiedot antavat sinulle tärkeää tietoa nykyisten ja menneiden ajoneuvoverojen tilanteesta. Tämä auttaa varmistamaan, että kaikki ajoneuvoon liittyvät verot ovat ajan tasalla ja ettei ole maksamattomia eriä.

 • Ajoneuvoveron tila: Tarkasta ajankohtainen verotietojen tila ja mahdolliset maksamattomat verot.
 • Verohistoria: Selvitä maksuhistoria ja varmista, että kaikki verot on suoritettu ajallaan.

Tämän tietämyksen avulla voit tehdä perusteltuja päätöksiä liittyen autosi ostoon, omistukseen ja ylläpitoon.

Traficomin palvelut

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tarjoaa erilaisia sähköisiä palveluja, jotka helpottavat ajoneuvojen rekisteritietojen selausta ja verotietojen tarkistusta. Palvelun kautta voit hakea tärkeitä tietoja ajoneuvostasi nopeasti ja tehokkaasti.

Tietojen haku Traficomin palvelusta

Kun tarvitset tietoja rekisteröidystä ajoneuvosta, Traficomin palvelusta voit hakea ajoneuvon tekniset tiedot ja verotiedot ilmaiseksi. Tämä sisältää:

 • Tekniset tiedot: Moottorin koko, ajoneuvon paino ja muut keskeiset tekniset yksityiskohdat.
 • Verotiedot: Ajoneuvoveron suuruus sekä mahdolliset verovelat.

Hae tietoja käyttämällä joko rekisteritunnusta tai valmistenumerolla. Kaikki tietoja voi tarkastella yksityiskohtaisesti Traficomin ajoneuvotiedot ja veron maksu -sivulla. Huomaa kuitenkin, että ajoneuvon omistaja- ja historiatiedot ovat maksullisia palveluja.