Auton vuokraus - Laita auto vuokralle

Tiesitkö, että oman auton vuokraus on mahdollista. Lue miten voit laittaa oman autosi vuokralle.

Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Yhteistyökumppanit

Vuokraa oma autosi: Aloita passiivisen tulon hankkiminen nyt

Vuokraamalla oman autosi voit tienata lisätuloa silloin, kun et itse tarvitse ajoneuvoa. Ajatus on yksinkertainen: auto seisoo usein parkkipaikalla tai kotipihalla käyttämättömänä, ja samaan aikaan joku saattaa tarvita kulkuneuvoa. Modernit vertaisvuokrauspalvelut, kuten GoMore tarjoavat alustan, jossa auton omistajat ja vuokraajat voivat kohdata.

Prosessi auton jakamiseen on tehty vaivattomaksi. Rekisteröidyt vain palveluun, luot ilmoituksen autostasi ja määrität ajat, jolloin se on saatavilla. Palvelut tarjoavat vakuutukset ja tuen varmistamaan, että autonvuokraus on turvallista molemmille osapuolille. Auton vuokraaminen voi lisätä yhteisöllisyyttä ja on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä jaettu auto voi vähentää tarvetta hankkia uusia ajoneuvoja.

Huomioi, että kun luotat autoasi muille käyttöön, sinun tulee varmistaa, että kaikki on kunnossa ja läpinäkyvää – auto on huollettu, vakuutukset ovat voimassa ja vuokrausehdot ovat selkeät. Tämä auttaa ehkäisemään mahdollisia ongelmia ja tekee kokemuksesta sujuvan niin sinulle kuin vuokraajallekin.

Auton vuokraamisen perusteet

Kun päätät vuokrata auton, on tärkeää ymmärtää prosessi kokonaisvaltaisesti. Alla on tietoa siitä, miten auton vuokraus voi hyödyttää sinua, mitä käyttömahdollisuuksia vuokra-auto tarjoaa ja mistä voit vuokrata auton.

Autonvuokrauksen edut

Vuokraamalla auton saat joustavuutta ja taloudellista säästöä. Voit välttää jatkuvat kustannukset, kuten vakuutukset, huollot ja verot, jotka ovat omistusauton vakiomenoja. Vuokraa auto ja huomaa, että makset kun käytät, saatat säästää pitkällä aikavälillä. Auton vuokraaminen voi myös avata uusia tulostrategioita; monet ovat löytäneet tienestimahdollisuuksia jakamalla omaa autoaan tarpeen mukaan.

Vuokra-auton käyttömahdollisuudet

Käyttömahdollisuudet ovat moninaiset: tarvitsetpa sitten kulkuvälineen lomamatkalle, muuttoon, tai vain väliaikaisen ajoneuvon kun oma autosi on huollossa. Vuokra-autot voivat olla henkilöautoja, kuorma-autoja tai erikoiskalustoa, riippuen tarpeestasi ja vuokrauspalvelun valikoimasta.

Mistä vuokrata auto?

Nettivuokraus palvelut ovat tehneet auton vuokraamisen helpommaksi kuin koskaan. Voit vuokrata auton suoraan kotoasi käsin. Alustat kuten GoMore tarjoavat mahdollisuuden laittaa oman autosi vuokralle tai etsiä sopivan vuokra-auton. Järjestelmät ovat yksinkertaisia: täytät perustiedot, valokuvat ja saat autosi listattua vuokrattavaksi. Muista aina tarkistaa vuokrasopimuksen ehdot, esimerkiksi vuokra-auton omavastuu ennen vuokrauspäätöksen tekemistä, jotta vältät yllätykset.

Vuokraa oma autosi

Vuokraa oma autosi -palvelu tarjoaa joustavan tavan hankkia tuloja autostasi, kun sitä ei itse käytä. Se palvelee myös ympäristöä vähentämällä tarvetta yksityisautoilulle.

Henkilökohtaisen auton vuokrauksen hyödyt

Vuokraamalla oman autosi saat taloudellista korvausta sen aikana, kun et itse tarvitse sitä. Tämä voi auttaa kattamaan autoilun kiinteitä kuluja, kuten vakuutusta ja verotusta. Lisäksi yksityinen autonvuokraus tukee kestävämpää liikennettä, sillä se vähentää tarvetta omistaa auto.

Kuinka vuokrata oma auto

Valmistelut:

 1. Tarkista vakuutus – Varmista, että autosi vakuutus kattaa vuokrauksen.
 2. Kunto – Huolehdi, että autosi on hyvässä kunnossa ja puhdas.
 3. Ilmoita – Luo ilmoitus palveluun, kuten GoMore, jossa määrität autosi saatavuuden ja vuokraehdot.

Vuokrausprosessi:

 • Kun vuokraaja on löytynyt, sovita tapaamisaika ja paikka auton luovutusta varten.
 • Tarkista vuokraajan ajokortti ja allekirjoita vuokrasopimus.
 • Kommunikoi avoimesti ja olla valmiina vastaamaan vuokraajan kysymyksiin.

Yksityisen auton vuokrauksen juridiset näkökohdat

Ennen kuin vuokraat oman autosi, on tärkeää olla perillä juridisista aspekteista:

 • Vuokrasopimus: Laadi kattava vuokrasopimus, joka määrittelee molempien osapuolten oikeudet ja velvollisuudet.
 • Liikennevakuutus: Tarkista, että autollasi on voimassaoleva liikennevakuutus, joka kattaa vuokrauksen.
 • Omistusoikeus: Mieti miten käsittelet omistusoikeuteen liittyviä kysymyksiä, kuten vahinkoja tai yllättäviä huoltoja.

Tutustu huolellisesti ajoneuvon vuokraukseen liittyvään lainsäädäntöön varmistaaksesi, että toimintasi on lain mukaista.

Hinta ja kustannukset

Vuokra-auton kustannukset vaihtelevat monien tekijöiden perusteella. Ymmärtämällä vuokrauksen hinnaston ja erityiset tarjoukset, voit tehdä taloudellisesti järkeviä päätöksiä.

Autonvuokrauksen hinnaston ymmärtäminen

Autonvuokrauksen hinta määräytyy useiden tekijöiden, kuten vuokra-ajan, autoluokan ja vuokrauksen ajankohdan perusteella. Esimerkiksi, pidemmät vuokra-ajat voivat tarjota päiväkohtaisesti edullisemman hinnan. Hinnat saattavat myös vaihdella sesongeittain. Vuokra-auton, kuten henkilöauton tai farmariauton, päiväkohtaiset hinnat alkavat keskimäärin noin 25 eurosta, kun taas ylellisempien autojen hinnat voivat nousta huomattavasti. Vakuutus on usein lisäkustannus, joka lisätään perusvuokraan.

Halpa vuokra-auto ja tarjoukset

Halvan vuokra-auton löytäminen on mahdollista, kun kiinnittää huomiota erikoistarjouksiin ja varhain tehtäviin varauksiin. Monet vuokraamot tarjoavat alennuksia tietyille kohderyhmille, kuten esimerkiksi opiskelijoille tai viikonloppuvuokrauksille. Vertailemalla eri vuokraamoiden hintoja ja hyödyntämällä kampanjatarjouksia, voit säästää merkittävästi.

Erilaiset vuokra-autot

Kun harkitset auton vuokraamista, on hyvä tietää erilaiset vaihtoehdot, jotka palvelevat juuri sinun tarpeitasi. Olipa kyseessä sitten lyhytaikainen matka tai erityisen tyylikkään auton käyttö juhlatilanteessa, vaihtoehtoja on monipuolisesti tarjolla.

Henkilöauton vuokraus

Henkilöauton vuokraus on yleisin ja monikäyttöisin vaihtoehto. Henkilöauto tarjoaa luotettavan ja mukavan tavan liikkua niin kaupungin sisällä kuin maantielläkin. Tarjolla on eri kokoluokkien autoja; pikkuautoista tilavampiin farmareihin, jotta löydät juuri sinun matkasi tarpeisiin sopivan vaihtoehdon.

Käytettyjen autojen vuokraus

Käytetyn auton vuokraus voi olla edullisempi vaihtoehto, ja se sopii erityisen hyvin taloudellista vaihtoehtoa etsiville. Vertaisvuokrauspalvelut tarjoavat käytettyjä autoja yksityisiltä omistajilta, mikä voi tarjota enemmän persoonallisia vaihtoehtoja ja joustavuutta.

Erikoisautojen vuokraus, kuten avoauto

Jos kaipaat elämyksiä, voit valita erikoisautojen joukosta. Esimerkiksi avoauton vuokraaminen tekee ajomatkastasi ainutlaatuisen kokemuksen, erityisesti kesäpäivinä. Erikoisautoja vuokrataan usein juhliin, häihin tai muihin merkkitapahtumiin, ja ne tuovat ripauksen luksusta jokaiseen hetkeesi.

Vuokrausprosessi

Kun olet päättänyt vuokrata oman autosi, koko prosessin tulisi sujua helposti ja nopeasti. Vuokrausprosessi koostuu kahdesta päätapahtumasta: varauksesta ja auton noudosta sekä vuokra-auton palautuksesta.

Varaaminen ja auton noutaminen

Kun haluat varata autosi vuokralaiselle, sinun tulee luoda ilmoitus vuokrauspalveluun. Täytät ilmoitukseen kaikki tarvittavat tiedot, kuten auton merkin, mallin, vuosimallin, ja liität mukaan selkeät kuvat ajoneuvostasi. Tämän jälkeen asetat saatavuuden ja hinnoittelun. Vuokralainen varaa auton ja sovitte yhdessä noutoajankohdan. Saat autosi vuokraustoiminnan käyntiin muutamassa minuutissa.

Kun vuokraaja saapuu noutamaan autoa, varmista että kaikki paperit ovat kunnossa ja että auto on siistissä kunnossa. Sinun tulee käydä läpi auton toiminnot vuokraajan kanssa ja varmistaa, että hän on ymmärtänyt kaiken tarpeellisen turvallista ajelua varten.

Vuokra-autojen palautusprosessi

Palautusprosessi alkaa vuokra-ajan päätyttyä. Vuokralaisen tulee palauttaa auto ajoissa ja samassa kunnossa kuin se oli noudettaessa. Tarkista, että auton polttoainetaso on sama kuin sopimuksessa määritetty ja käy läpi auton kunto yhdessä vuokraajan kanssa. Mahdollisista lisäveloitusta, kuten ylitetyt kilometrit tai siivouskulut, tulee olla mainittu etukäteen vuokrasopimuksessa. Jotta palautus olisi mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta, on tärkeää olla selvillä vuokrauksen ehdoista jo ennen vuokra-ajan alkua.

Vuokrauksen onnistunut ja mutkaton päättyminen luo perustan mahdollisille tuleville vuokratapahtumille, ja positiivinen palautusprosessi voi houkutella vuokraajaa käyttämään palvelujasi uudelleen.

Vuokraustoiminnan alueellinen kattavuus

Kun harkitset oman autosi vuokrausta tai vuokra-auton käyttöä, on hyvä tiedostaa, että vuokraustoimintaa on tarjolla laajasti ympäri Suomea sekä kansainvälisesti. Voit helposti löytää toimipisteen, joka palvelee tarpeitasi.

Autonvuokraus Suomessa

Suomessa auton vuokraaminen on suosittua ja toimipisteitä löytyy niin suurista kaupungeista kuin pienemmistäkin paikkakunnista. Useat kotimaiset vuokraamot tarjoavat helpon tavan vuokrata oma autosi tai valita vuokra-auto matkaasi varten. Voit olla varma, että auton vuokraamisen palvelut toimivat sujuvasti ja että erilaisia ajoneuvoja on saatavana laajasti eri puolilta Suomea. Auton vuokraamisen kautta voit myös kompensoida oman autosi käyttökuluja.

Kansainvälinen autonvuokraus ja toimipisteet eri maissa

Kun matkustat ulkomaille, kansainvälinen autonvuokraus on yleensä vaivaton tapa saada käyttöön ajoneuvo. Kansainväliset ketjut operoivat useissa maissa ja niiden kattavuus vaihtelee. Kansainvälisillä vuokraamoilla voit aina tarkistaa vakuutusturvien kattavuuden eri maissa sekä varmistaa vuokra-autoon liittyvät käytännöt. Voit luottaa siihen, että toimipisteitä löydät lähes joka puolelta maailmaa, mikä tekee auton vuokraamisesta helppoa ja kätevää myös kansainvälisillä matkoilla.

Lisäpalvelut ja tarvikkeet

Kun asetat autosi vuokralle, on tärkeä huomioida lisäpalveluiden ja -tarvikkeiden tarjoamat mahdollisuudet ja suojat. Ne tekevät autonvuokrauksesta sekä omistajalle että vuokraajalle huolettomampaa ja monipuolisempaa.

Vuokra-auton lisävarusteet ja vakuutus

Lisävarusteiden avulla auton vuokraus sopeutuu entistä paremmin vuokraajien yksilöllisiin tarpeisiin, joten on suositeltavaa tarjota valikoima laadukkaita varusteita. Esimerkiksi lastenistuimet pienille matkustajille ja navigaattorit ovat usein kysyttyjä varusteita, jotka tekevät matkanteosta sujuvampaa. Lisävarusteiden tarjoaminen voi myös parantaa autosi näkyvyyttä ja houkuttelevuutta vuokrausmarkkinoilla.

Vakuutuksen osalta on kriittistä tarjota kattava vakuutussuoja, joka kattaa mahdolliset vahingot ja tuo turvaa sekä sinulle että vuokraajalle.

24/7 tuki ja tiepalvelu

Tarjoamalla 24/7 tuki ja tiepalvelu varmistat, että vuokraajalla on aina yhteys apuun yllättävien tilanteiden varalta. Tuki palvelee vuokraajan tarpeita ja kysymyksiä vuorokauden ympäri, mikä lisää luottamusta palveluusi. Tiepalvelusta kannattaa informoida vuokraajia, jotta he tuntevat olonsa turvalliseksi ja tuetuksi matkan aikana.

Käytännön vinkkejä ja suosituksia

Kun päätät vuokrata oman autosi, valinta vaikuttaa sekä taloudelliseen tuottoon että autosi kunnon säilymiseen. Olennaista on valita luotettava ja suosittu vuokrauspalvelu ja ymmärtää parhaat käytännöt vuokrausprosessiin.

Paras autonvuokraus sivusto ja asiakasarvostelut

Valitse paras autonvuokraus sivusto huolellisesti. Asiakasarvostelut ovat kultaakin kalliimpia; ne kertovat palvelun luotettavuudesta ja käyttäjäkokemuksesta. Tutustu sivustoihin, jotka tarjoavat selkeitä ehtoja ja läpinäkyvää hinnoittelua. Tämä vähentää yllätyksiä ja kasvattaa luottamusta palvelua kohtaan.

Vinkkejä auton vuokraajalle

Kun vuokraat autosi, muista valmistautua huolellisesti:

 • Tarkista vakuutusturvasi: Varmista, että sinulla on kattava vakuutus, joka suojaa varkauksien, vahinkojen ja onnettomuuksien varalta.
 • Ajoita oikein: Vuokraa autosi silloin, kun kysyntä on korkeimmillaan, esimerkiksi loma-aikoina.
 • Säädä hinta kysynnän mukaan: Tarkista muilta vuokraamoilta saatavilla olevat hinnat ja mukauta omaa hintaasi kilpailukykyiseksi.

Auton vuokraus voi olla hyvä tapa ansaita lisätuloja, kunhan otat huomioon olennaiset seikat ja toimit vastuullisesti.

Usein kysytyt kysymykset

Auton vuokraaminen herättää usein monenlaisia kysymyksiä, kuten vuokrausehdot ja auton vastuullinen käyttö. Tässä osiossa käymme läpi juuri ne yleisimmät tiedustelut, jotka sinun on hyvä tietää ennen vuokra-auton varaamista ja ajaessasi.

Vuokra-autoihin liittyvät yleiset kysymykset

Milloin tarvitsen luottokortin auton vuokraamiseen? Luottokortti vaaditaan yleensä auton vuokrauksen yhteydessä vakuutena.

Voiko 18-vuotias vuokrata auton? Vuokrausikäraja vaihtelee usein vuokraamon mukaan. On mahdollista, että nuoret kuljettajat voivat vuokrata auton, mutta se saattaa sisältää lisäkustannuksia.

Vastuullinen auton käyttö ja ongelmatilanteiden ratkaisu

Mitä teen, jos vuokra-autossa ilmenee teknisiä ongelmia? Ota välittömästi yhteyttä vuokraamoon. Hyvä vuokraamo tarjoaa asiakastukea ja apua ongelmatilanteissa. Lisätietoja vastuullisesta auton käytöstä ja teknisten ongelmien ratkaisusta löytyy Autoliiton sivuilta.

Miten toimia, jos joudun onnettomuuteen vuokra-autolla? Ilmoita onnettomuudesta välittömästi sekä poliisille että vuokraamolle. Noudata vuokraamon antamia ohjeita ja täytä kaikki tarvittavat onnettomuusraportit. On tärkeää tietää vuokraamon menettelyt onnettomuuden varalle ennen auton vuokralle ottamista.